• head_banner_03
  • head_banner_02

Utviklingstrenden for kameraer – kikkert-/flerlinsekameraer

Utviklingstrenden for kameraer – kikkert-/flerlinsekameraer

De siste årene, med akselerasjonen av urbanisering og den økende bevisstheten om hjemmesikkerhet blant forbrukere, har veksten av forbrukersikkerhetsmarkedet økt. Det har vært en økende etterspørsel etter en rekke forbrukersikkerhetsprodukter som hjemmesikkerhetskameraer, smarte kjæledyrpleieenheter, barneovervåkingssystemer og smarte dørlåser. Ulike typer produkter, som kameraer med skjermer, laveffekts AOV-kameraer, AI-kameraer og kikkert-/flerlinsekameraer, dukker opp raskt, og driver kontinuerlig nye trender i sikkerhetsbransjen.

Med de iterative oppgraderingene innen sikkerhetsteknologi og utviklende forbrukerkrav, har enheter med flere linser blitt markedets nye favoritt, og har fått økende oppmerksomhet fra både markedet og forbrukerne. Tradisjonelle kameraer med én linse har ofte blinde flekker i synsfeltet. For å løse dette problemet og oppnå en bredere visningsvinkel, legger produsentene nå til flere objektiver til smartkameraer, og skifter mot kikkert-/multilinsedesign for å gi bredere dekning og redusere overvåking av blindsoner. Samtidig kombinerer kikkert-/flerlinsekameraer funksjonaliteten som tidligere krevde flere enheter til ett enkelt produkt, noe som reduserer kostnadene betydelig og forbedrer installasjonseffektiviteten. Det viktigste er at utviklingen og oppgraderingen av kikkert-/flerlinsekameraer stemmer overens med den differensierte innovasjonen som sikkerhetsprodusenter etterstreber i et stadig mer konkurranseutsatt marked, noe som gir industrien nye vekstmuligheter.

Nåværende egenskaper til kameraer på det kinesiske markedet:
• Pris: Kameraer priset under $38,00 står for omtrent 50 % av markedsandelen, mens ledende merker fokuserer på å lansere nye produkter i den høyere prisklassen på $40,00-$60,00.
• Piksler: 4-megapikselkameraer er de dominerende produktene, men mainstream-pikselområdet skifter gradvis fra 3MP og 4MP til 5MP, med et økende antall 8MP-produkter som vises.
• Variasjon: Produkter med flere kameraer og integrerte utendørs kulekuppelkameraer er fortsatt populære, med salgsandeler på henholdsvis 30 % og 20 %.

For tiden inkluderer hovedtypene kikkert-/flerlinsekameraer på markedet følgende fire kategorier:
• Image Fusion og Full-Color Night Vision: Ved å bruke doble sensorer og doble linser for å fange farge og lysstyrke separat, blir bildene dypt smeltet sammen for å produsere fullfargebilder om natten uten behov for ekstra belysning.
• Bullet-Dome-kobling: Dette kombinerer funksjonene til bullet-kameraer og dome-kameraer, og tilbyr både et vidvinkelobjektiv for panoramautsikt og et teleobjektiv for detaljerte nærbilder. Det gir fordeler som sanntidsovervåking, presis posisjonering, forbedret sikkerhet, sterk fleksibilitet og enkel installasjon. Bullet-dome-koblingskameraer støtter både statisk og dynamisk overvåking, og tilbyr en dobbel visuell opplevelse og virkelig oppnå moderne smart sikkerhet.
• Hybridzoom: Denne teknologien bruker to eller flere objektiver med fast fokus i samme kamera (f.eks. en med mindre brennvidde, som 2,8 mm, og en annen med større brennvidde, f.eks. 12 mm). Kombinert med digitale zoomalgoritmer gjør det mulig å zoome inn og ut uten betydelig pikseltap, sammenlignet med ren digital zoom. Den tilbyr raskere zooming med nesten ingen forsinkelse sammenlignet med mekanisk zoom.
• Panoramisk søm: Disse produktene fungerer på samme måte som sømløsninger for profesjonelle overvåkingskameraer. De bruker to eller flere sensorer og linser i ett enkelt hus, med liten overlapping i hver sensors bilde. Etter justering gir de en sømløs panoramautsikt som dekker omtrent 180°.

Spesielt har markedsveksten for kikkertkameraer og multilinsekameraer vært betydelig, og deres markedstilstedeværelse har blitt stadig mer fremtredende. Totalt sett, ettersom AI, sikkerhet og andre teknologier fortsetter å utvikle seg og etter hvert som markedets etterspørsel endrer seg, er kikkert-/flerlinseovervåkingskameraer klar til å bli et sentralt fokus i forbrukermarkedet for IPC (Internet Protocol Camera). Den kontinuerlige veksten i dette markedet er en ubestridelig trend.


Innleggstid: Sep-05-2024